Syndicaat

Regelgeving

Regelgeving CarpArena

 

De regels zijn onderverdeeld in 3 secties

 

  1. Respect voor de omgeving
  2. Respect voor de vissen
  3. Respect voor de visser

1. Respect voor de omgeving

a. Het is niet toegestaan planten, bomen of riet te snoeien. Als je last hebt van begroeiing, meld dit dan bij de opzichter.
b. Je mag je materiaal lossen bij uw stek. Parkeer na het uitladen alleen op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen.De weg moet altijd vrij blijven. Niet rondrijden tussen 21:00 en 08:00 uur.
c. Als je de stek verlaat, moet je altijd je hengels indraaien. Verwijder het aas van je haak zodat andere dieren zich niet kunnen verwonden.
d. Kampvuren en barbecues op de grond zijn verboden. Een barbecue op poten is wel toegestaan. Gooi je as in de daarvoor bestemde afvalbak, niet in de natuur!
e. Alleen groene/gecamoufleerde tenten zijn toegestaan. Ze moeten altijd binnen de grenzen van de stek worden opgezet.
f. Wapens van welke aard dan ook (kruisbogen, bogen of andere soortgelijke uitrusting) zijn niet toegestaan.
g. In bomen klimmen is ten strengste verboden.
h. Zwemmen is verboden.
i. Elke visser is verantwoordelijk voor het schoonhouden en proper achterlaten van zijn eigen stek. Rokers moeten een asbak gebruiken.
j. Toilet en douche zijn beschikbaar. Het gebruik van het toilet is verplicht.

 

2. Respect voor vissen

a. Het meenemen en/of verplaatsen van karpers is altijd verboden, no-kill is van kracht.
b. Tijgernoten en pinda’s zijn verboden, andere deeltjes (hennep, boekweit en maïs) zijn – mits geweekt en gekookt – toegestaan.
c. Maden, wormen, casters en ander levend aas zijn verboden.
d. Onthaakmatten, schepnetten, weegzakken, slings, markers, wateremmers en wonddesinfectie zijn aanwezig. Neem geen eigen attributen mee!
f. Het gebruik van een driepoot voor het wegen van vis is verboden.
g. Het is verplicht om een vis in het water te onthaken. Als dit niet mogelijk is vanaf je boot, koppel dan de onderlijn van het loodsysteem los. Varen met gehaakte vis en een aangesloten loodsysteem is ten strengste verboden.
h. Zorg ervoor dat alle vinnen plat tegen het lichaam van de karper liggen voordat je hem uit het water tilt, zet de karper altijd terug met behulp van de weegzak/sling. Mocht een vis schade hebben, behandel hem dan met de meegeleverde wonddesinfectiemiddelen.
i. Houd een vis altijd nat tijdens het fotograferen op de kant. Zorg voor een gevulde emmer water.
j. Vissen van meer dan 15 kg moeten worden onthaakt en gefotografeerd in het water.
k. Gevangen brasem en zeelt moeten in het net worden bewaard (aanwezig bij de stek).
l. Bewaarzakken zijn niet toegestaan, als ze gevonden worden zal je gevraagd worden de stek te verlaten. Slings zijn aanwezig. Zorg dat je een camera bij je hebt met flits om mooie nachtfoto’s te maken.
m. Alleen Micro weerhaken zijn toegestaan, dit voorkomt onnodige schade in de bek van de karper.
n. Gebruik alleen visveilige loodsystemen waarbij het lood en de vis kunnen worden vrijgelaten na lijnbreuk.
o. Gevlochten lijnen zijn toegestaan in combinatie met nylon of fluorcarbon shockleaders en een visveilig systeem. Gevlochten leaders zijn verboden. Minimum hoofdlijndikte 0,35 mm voor nylon/mono hoofdlijnen.
p. Zigrigs zijn toegestaan, met een minimale lijndikte van 0,30mm.
q. Leadcore, ongelood, of andere gevlochten leaders niet langer dan 60 cm.
r. 360°rig en automatische haaksystemen zijn verboden.
s. Vissen in obstakels is niet toegestaan.
t. Er zijn regelmatig controles. Je kunt gevraagd worden je hengels in te draaien om de veiligheid van je end-tackle te controleren.

3. Respect voor andere vissers

a. Drugs- en alcoholmisbruik wordt niet getolereerd, bij constatering word je verzocht te vertrekken.
b. Als je op zaterdag voor 12.00 uur aankomt, verlaat je je plek de volgende zaterdag voor 10.00 uur. Als je later aankomt, laat dan een signaal achter op de visserijtelefoon. (+32 484 60 89 51 )
c. Maximaal 3 hengels per visser, vis alleen vanaf je eigen stek. Spod en marker hengels mogen worden opgetuigd als extra hengels voor spod en marker doeleinden.
d. Honden alleen aangelijnd toegestaan.
e. Voor film- en fotodoeleinden met een drone moet vooraf toestemming worden gegeven door Embryo Europe HQ. Drones voor het uitvliegen van lijnen zijn niet toegestaan.
f. Het gebruik van een boot is toegestaan. Deze worden beschikbaar gesteld door Embryo Angling Habitats. Eigen boten zijn NIET toegestaan. Het gebruik van een boot is op eigen risico. Een zwemvest is VERPLICHT, het gebruik van een waadpak in de boot is VERBODEN.
g. Het gebruik van een aasboot is toegestaan. De boot moet kurkdroog zijn voor aanvang van de sessie.
h. Zoek de grenzen van je stek niet op, houd rekening met andere vissers. Bij asociaal gedrag wordt u verzocht te vertrekken.
i. Sportvissers onder de 18 jaar zijn welkom onder begeleiding van een volwassene.
j. We willen dat iedereen geniet van een fijne vakantie, houd er rekening mee dat lawaai over het water ver draagt. Houd het volume van de muziek laag en praat met een gedempte stem.